Ok… Voordat ik dus Yoshimi werd en muziek ging maken, was ik eerst nog gewoon Niek (of soms Nick) Atvull; een tiener geobsedeerd met films en muziekvideo’s die ze soms ook zelf maakte. Het leek mij leuk om deze oude video’s hier samen met wat nieuw visueel Yoshimi-materiaal op de site te zetten. Hopelijk kunt u zich daar ook in vinden! :)


Niek

Niek Hilkmann – Palindroom (Muziekvideo, 2014)

Ook deze animatie is van eigen hand… En duurde nog langer om te maken!

Niek Hilkmann – Collie (Muziekvideo, 2013)

Deze video heb ik helemaal in mijn eentje met de hand geanimeerd… Dat duurde wel even!

Yoshimi

Yoshimi – Girls In Hot Weather (Muziekvideo, 2013)

Yoshimi – No Way Around That (Muziekvideo, 2013)

De beelden komen uit 1930 en tonen oud Rotterdam, de maas, de havens… En de emigratie vanuit de stad naar Amerika.

 

Yoshimi – Walk Of Life (Muziekvideo, 2013)

Een beter eerbetoon aan onze vrienden van Dire Straits kan gewoon niet! Wel hartstikke illegaal natuurlijk. Zoek hem maar niet op Youtube!

 

Yoshimi – Confetti (Muziekvideo, 2011)

Eindelijk weer eens een nieuwe Yoshimi video, en wat voor een! Het leek mij wel een charmant idee om te documenteren hoe een typisch dagje in mijn studio te IJsselmonde er ongeveer uit ziet. En welk liedje kan dat nou beter illustreren dan Confetti? Ruud, Kees en Arie helpen me baldadig bij alle ongein. Het geheel is tamelijk adembenemend op zijn eigen verhelderende manier. Betsie, mijn geliefde Welsh Corgi, doet ook 6 frames mee!

 

Yoshimi op Into the Great Wide Open (3voor12 sessie, 2010)

Een tijdje terug werden wij op Vlieland door 3voor12 gevraagd of wij wat liedjes zouden willen spelen voor een hekje in de duinen bij een vuurtoren. Daar kon ik natuurlijk geen ‘Nee’ tegen zeggen en het resultaat ziet u hier! We spelen de volgende liedjes: ‘Het simpele lied’, ‘Aan de slag’ en ‘Vakantie’. We waren allemaal wel een stukje van ons instrumentarium vergeten, waardoor het geheel des te gezelliger wordt. Takjes dienen als drumstokken, voeten als drumpedalen en voor je het weet ren ik door een veld. Zo gaat dat! :)

 

Yoshimi bij Studio Schram (Radiosessie, 2010)

Af en toe doen we ook nog wel eens een radiosessie. Deze was bij Studio Schram. We kwamen ongeveer een half uur te laat aan omdat we in Hilversum de deur van het gebouw niet konden vinden. Om dat probleem op te lossen speelden we daarom maar snel twee liedjes achter elkaar. De man die het programma presenteerde had overigens een erg lekker paasei meegenomen!

 

Yoshimi op Metropolis bij de YOUR WORLD SHOW (2009)

Toen wij op Metropolis  gespeeld hadden werden wij plotseling en nietsvermoedend door twee meneren gefilmd en geïnterviewd. Er zitten wat fijne livebeelden in het filmpje verwerkt van hoe Yoshimi in 2009 was. Ook spelen hier zelfs twee meisjes mee; Janna en Mirjam. De mensen in het interview zijn van links naar rechts: Ruud Hilkmann aka. Mijn broer, Niek Hilkmann aka. ikzelf en Arie van Vliet aka. Arie. Dennis, de drummer was even afwezig, maar naar eigen zeggen zit hij er niet echt mee.

 

Yoshimi – I Will Act Like I Am Not Afraid To Make A Fool Out Of Myself And I Will Make You Love Me (Muziekvideo, 2009)

Een dansvideo voor een van mijn eigen liedjes. Deze keer had ik maar meteen iedereen uitgenodigd om binnen een dag te leren dansen en het resultaat met vier camera’s gefilmd. Anders dan bij de andere video’s heb ik deze niet zelf gemonteerd; Dat is gedaan door een gast die Efin heet. Het is allemaal tamelijk rommelig, maar de fantastische dansjes verdienen zeker een bescheiden applaus. Verder mag ook WORM niet vergeten worden, die zo lief waren om ons in hun gebouw te laten filmen. Lip-synchen is lastig! Degene die kan identificeren waar alle danspasjes uit komen krijgt een gratis knuffel!

 

Promo #1 (Promo, 2007)

Deze promo had ik gemaakt voor mijn tweede EP! Zie hoe Yoshimi over zijn woorden struikelt terwijl hij een poging doet een verbaal gehandicapte politieagent uit Nederland in het Engels tot reden te roepen. Er word wat vuurwerk afgestoken!

 

Yoshimi – Johnny Ain’t Dead (Muziekvideo, 2007)

De eerste video voor mijzelf! Het is een kleine performce/dans-aangelegenheid. Iets wat ik altijd al eens had willen doen! Het originele idee was om deze video te maken voor Stephin Merritt’s ‘The Meaning of Lice’ met een groter budget en mensen in keverpakken. Maar nu heb je dit en dat is ook leuk! Gemaakt in een week!

 

Yoshimi bij Cineac TV in de 010 TONEN SHOW (2007)

Heel lang geleden, toen ik nog een kleine Yoshimi was, werd ik gevraagd om mee te doen aan een programma voor Tv Rijnmond genaamd 010 TONEN op Cineac Tv. Het idee was zeg maar dat ik een locatie bedacht en daar een liedje zou gaan spelen. Natuurlijk kon ik ook daar geen nee tegen zeggen en daarom stond Yoshimi! even later in zijn oude klaslokaal op basisschool de groene palm om daar samen met zijn broer en grootvader ‘Hot Stuff’ te spelen voor een stuk of twintig zeven jaar oude studenten. Vervolgens speelden we nog wat meer liedjes voor ze, maar die zie je niet in de video. Het publiek vond het stukje waar ik op de tafels sprong het leukste. Maar voordat je dat allemaal kan zien moet je eerst door mijn eerste zenuwbrekende interview heenkomen!!! Veel succes!


Curiosa

Plastic Bertrand – Ca plane pour moi (Muziekvideo, 2003/2004/2005?)

De eerste video die ik ooit heb gemaakt. Dat moet ergens zijn geweest in 2003 of 2004, maar het koste me een eeuwigheid, dus het kan ook dat het in allebei die jaren was. Iedereen schijnt te houden van een beetje Plastic en paint. Het was een soort-van-medium-youtube-hit met meer dan 100.000 kijkers voordat de copyright-houders van mr. Betrand me doorhadden en weigerden het liedje voor de video uit te lenen… Het resultaat van dit avontuur is dat de huidige youtube video geen muziek heeft! Ik stuurde nog een berichtje naar onze hula-hoopende vriend waarin ik vroeg om toestemming om het liedje te gebruiken… Maar ik wacht nog steeds op antwoord…

 

The Brakes – Pick Up The Phone (Muziekvideo, 2005)

Nog een oude video. Volgens mij is deze iets nieuwer dan die van Plastic Bertrand, want ik heb er dreads in! Confronterend! De James Dean poster hangt nog steeds op de deur! :)

 

Stoffeltoer (Short, 2007)

Natuurlijk is deze video niet echt kort, maar zo heet zo’n filmpje nou eenmaal. Het is de langste video op deze pagina en ik heb hem alweer lang geleden gemaakt. Het gaat allemaal over een langharige, gedeprimeerde straatveger die een beetje rondloopt en begint te praten na drie minuten! Wat hij zegt is zoals de opmerkzame kijker zal opvallen in het Nederlands, dus niet iedereen op de wereld zal het even goed begrepen. Jammer, want daarin wordt letterlijk en figuurlijk het meest gezegd! Maar ach! Bekijk hem anders zelf even. :)