Boos?

Ach nee, zo zou ik mijzelf niet omschrijven. Zuur of teleurgesteld evenmin. Desondanks is het tijd voor actie. Tijd om het Manifest Der Nieuwe Nederlandse Vrolijkheid om te zetten in ferme daden. De volgende stellingen verduidelijken misschien wat ik daarmee bedoel:

“Wij keren ons af van de valse beloftes die ons gedaan zijn door de hedonistische, pseudo-alternatieve muziek, geïmporteerd vanuit verre landen en gezongen in vreemde talen.”

“Onze vijanden zijn het chagrijn, de vervreemding en de onverschilligheid, die wij zullen bestrijden tot de laatste snik.”

“Ons wapen is de popmuziek waarin gezongen wordt in de Nederlandse taal, opdat iedereen onze heldere, blijde boodschap verstaat.”

Als het aan mij ligt, komt er dus spoedig een einde aan de heersende apathie en gemakzucht in het (Nederlandse) popklimaat. De wapens zijn inmiddels opgepakt. 25 oktober breng ik mijn tweede 7’’-single uit: Palindroom.

 

PALINDROOM ZILVER SUPREME 6
01. Palindroom
02. Kapot

Deze twee pakkende liedjes komen uit op vinyl in een zeer beperkte oplage van welgeteld vier (4) stuks. Dit om overconsumptie en overexpansie van het ego te vermijden. Tegelijkertijd wordt het milieu gespaard.

Spoedig zullen we ten strijde trekken om het Manifest Der Nieuwe Nederlandse Vrolijkheid overal ten gehore te brengen. Iedere singer-songwriter die we onderweg tegenkomen en zich bedient van quasi-Engels geneuzel en vals-ambachtelijk getokkel wordt efficiënt een kopje kleiner gemaakt.

* zondag, 14 september 2014 – Middag in het park festival, Rotterdam.
* zaterdag, 20 september 2014 – Hollandse kost festival, Rotterdam.
* zaterdag, 25 oktober 2014 – Palindroom oplevering, Rotterdam.

Meer info op niek.hilkmann.com.

Leve de Nieuwe Vrolijkheid!

Niek*