Goedendag!

Daar ben ik dan weer, hopelijk bent u me nog niet helemaal vergeten… Want dit is Niek van Yoshimi! Waarschijnlijk had u al zo uw vermoedens aangezien dit ook mijn site is, maar het kan soms geen kwaad om van zichzelf sprekende dingen hardop te zeggen. :p Nu is het ook alweer een flinke tijd terug dat ik u voor het laatst met al mijn muzikale bezigheden heb bestookt, dus er valt ook weer een hoop te vertellen! Allereerst heb ik een aardig dingetje voor u.

Voila:

Yoshimi! – Live @ Grrr Jamming Squeak

01. Het Simpele Lied
02. Confetti
03. Filosofie voor Fanmeisjes
04. Doe de krab!

Of download alles in deze kleine handige ZIP.

De liedjes hierboven zijn opgenomen tijdens de live sessie die wij in oktober hebben gespeeld bij Grrr Jamming Squeak in de studio. Oplettende bezoekers van dat optreden valt het misschien op dat wij die avond twee liedjes meer hebben gespeeld dan er hier op deze EP staan, maar daarover kan ik alleen maar zeggen dat er een zekere vorm van natuurlijke selectie heeft plaatsgevonden. Uiteraard zitten we er zoals gebruikelijk nog wel eens naast, maar het geheel is wel ongekunsteld en dus wel zo eerlijk (Of dat een excuus is voor vals zingen laat ik vervolgens aan u over)! De eerste twee liedjes komen van het nieuwe album ‘Sowieso’ dat nu toch wel echt min of meer af is (waarover later meer). Het filosofische derde nummer is een vertaling van een liedje dat op ‘Milkshakes at the Pizzeria’ stond. Met ‘Doe de krab!’ is nog iets extra speciaals aan de hand… Het is namelijk een nieuwe liedje dat ik speciaal heb geschreven voor Grrr Jamming Squeak en op deze EP voor het eerst valt te horen! En daarmee bedoel ik geen jam, of een squeak, ondanks dat de lengte van over de 8 minuten misschien dergelijke vermoedens zou kunnen opwekken, maar een werkelijk muzikaal liedjes-epos! Jeej! :) Het geheel is heerlijk chaotisch geworden, dus ik denk stiekem toch ook wel een aanrader… Ik ben bijzonder benieuwd naar wat u er zoal van vindt en over te zeggen hebt; mocht u willen weten wie allemaal hebben meegeholpen aan de EP, dan verwijs ik u door naar de credits
 

De laatste drie maanden was ik even gestopt met optreden om mijn album rustig af te kunnen maken, maar omdat deze dat onderhand wel zo ongeveer is zijn we vanaf nu weer officieel op zoek naar optredens! Om dat te bewijzen kondig ik er hierbij meteen drie aan:

  • Zondag, 13 Maart 2011 – Een elektrisch optreden tijdens het STOMPIN Festival bij BarBiertje in Hellevoetsluis met verder bands als Gypsie Wood en zZz. Vermoedelijk spelen we al rond 19.00. Gezellig!
  • Woensdag, 20 April 2011 – Een akoestisch optreden op het terras van de Radboud Universiteit Nijmegen tijdens de door Cultuur op de Campus en het Universitair Milieu Platform georganiseerde Groene Week rond een uur of 12.30.
  • Zaterdag, 28 Mei 2011 – Een tweede optreden bij Café de Plak in Nijmegen ter ere van het 35 jarig bestaan van het etablissement!

Dat belooft wat!

Er zit uiteraard meer in de spreekwoordelijke koker, maar dat bewaar ik nog even voor later, anders is de verrassing er af! Ik hoop in ieder geval dat u plezier beleeft aan de live opnames en het lijkt mij op mijn beurt aangenaam om u bij een van de komende optredens te ontmoeten. Bedankt voor de aandacht weer en tot de volgende keer! ;)

Doeg,

Niek, woensdag 9 maart 2011.