Gegroet kameraden,

Welkom bij alweer de eenenzeventigste officiële Yoshimi! nieuwsflits. Wat vliegt de tijd toch… Alles goed gegaan bij jullie de laatste tijd?  Het lijkt erop dat de zon eindelijk een beetje begint door te breken.  Als je het mij vraagt werd het daar ook zeker weer eens tijd voor!

 

Ik wou in deze kleine flits graag weer even wat leuke dingen aankondigen. Om te beginnen een aantal nieuwe optredens:

  • Zaterdag, 14 Mei 2011 – Een gezellige en hectische show tijdens het festival Zaait!, het vervolg (of de proloog?) op het Oogst festival. Het festijn zal plaatsvinden op het Noordplein in Rotterdam. Wij spelen ergens in de middag.
  • Zaterdag, 14 Mei 2011 – Geen optreden van Yoshimi! op deze avond, maar wel het eerste echte KIKVORS evenement: KIKVORS 0.0. Deze wordt geprogrammeerd en gepresenteerd door Niek Hilkmann; ik dus. Er zullen tijdens deze gelegenheid persoonlijke favorieten als St. Polaroid en David Thomas Broughton de planken betreden. Alles zal zich afspelen in De Machinist in Rotterdam vanaf 20.30.
  • Zaterdag, 28 Mei 2011 – De eerste Yoshimi! duo-show tijdens een tweede optreden bij Café de Plak in Nijmegen ter ere van het 35 jarig bestaan van het etablissement! Het feest begint ergens rond 21.00.
  • Zaterdag, 29 Mei 2011 – Een tweede duo-show tijdens Salon de Refusés bij De Unie in Rotterdam vanaf 16.00.
  • AFGELAST* Zaterdag, 11 Juni 2011 – Een derde duo-show tijdens het Rock du Tertre Festival bij Heidegger in Rotterdam. *AFGELAST*

 

De oplettende lezer zal het nu waarschijnlijk wel opvallen dat er iets vreemds aan de hand is met enkele van deze optredens.  In het kader van het ontstoffen van vastgeschrevelde elementen zullen de laatste drie van de aangekondigde shows gespeeld worden door alleen mijn broer Ruud en ik.  Maar geen vrees; dit betekent niet dat er sprake is van een minimalistische singer/songwriter set. Integendeel! Aan de hand van tal van verrassingen die ik nog niet uit de doeken doe (omdat het dan geen verrassingen meer zijn) zullen we juist proberen om alles nog een tandje verder in hectiek te brengen. De reden hiervoor is dat we een nieuwe show aan het bouwen zijn rondom de tot nu toe nog niet aangekondigde, maar toch aankomende EP ‘Een dooie mus’. Een ware aanrader voor het hele gezin dus! :p

Een ander opvallend element in de agenda is uiteraard het tweede evenement op 14 mei, omdat dat helemaal geen Yoshimi! optreden is. De afgelopen tijd ben ik samen met vrienden, kennissen en vijanden op zoek geweest naar de beste manier om een nieuw Rotterdams muziekplatform op te zetten. Na flink wat gedenk en gerommel zijn we uiteindelijk uitgekomen op KIKVORS. Deze wordt in het informatietekstje als volgt beschreven:

KIKVORS is een Rotterdams platform dat op professionele doch non-commerciële wijze de lokale muzikale gang van zaken met frisse energie wil injecteren. Het is de bedoeling dat KIKVORS een interessant mengsel van zowel lokale als internationale artiesten op een eigenzinnige wijze op de planken zet of voor het voetlicht brengt, om het creatieve muzikale klimaat van de stad te versterken. Het platform wordt geleid door Rotterdamse muzikanten die vanuit een onderlinge samenwerking en in nauw contact met podia en (inter)nationale artiesten hun passie voor muziek concreet vorm willen geven binnen het Rotterdamse culturele wezen. Met andere woorden: KIKVORS is er voor meer leuke muzikale activiteiten in de stad!

De avond die wij 14 mei in samenwerking met De Machinist zullen organiseren is tegelijkertijd de geboorte en de vuurproef van het platform. Hierover zegt de tekst:

Kikvors 0.0

Het nieuwe Rotterdamse muziekplatform KIKVORS beleeft zaterdag, 14 mei 2011 zijn spetterende geboorte op het podium van De Machinist. In samenwerking met dit etablissement organiseert zij tussen 20.30 en 24.00 een welklinkende avond met een combinatie van interessante muzikanten van lokale en internationale bodem. Voor deze eerste editie van KIKVORS zal na een voorprogramma van de daverende St. Polaroid uit Rotterdam niemand minder dan de Britse folkgigant David Thomas Broughton de planken betreden. Verder wordt de avond verrijkt door de muzikale omlijsting van DJ Hans 2de Hands, een live-performance van the Buddha Machine 2.0 en de presentatie van Niek Hilkmann die ook interessante interviews met de betrokken artiesten zal afnemen. Wilt u zien wat KIKVORS Rotterdam allemaal te bieden heeft? Kom dan langs en beleef het gewoon zelf!

We zullen dus proberen om op een frisse wijze overal tegenaan te kijken en u een leuke podiumervaring te bieden. Ik ben uiteraard zelf ook erg benieuwd of dat gaat lukken! Mocht iemand overigens al een vraag voor mr. Broughton hebben, dan kan hij of zij deze nu alvast naar mij sturen. :p
 

Ander Yoshimi! nieuws, inclusief info over het lang op zich hebben laten wachten van het tweede album, volgen in de volgende nietsverhullende nieuwsbrief.

Wederom weer zeer bedankt voor de aandacht!
Vergeet niet om te genieten van de eerder naar verwezen zon en tot heel snel maar weer!

Doeg,

Niek Hilkmann, Zondag, 24 April 2011.