Jawel, mensen!

Het is zover: Sowieso, het nieuwe album van Yoshimi!, is af en zal binnen niet al te lange tijd uw oorschelpen gaan verblijden. Uiteraard ben ik hier zelf ook bijzonder enthousiast over en dat zal ik nu bewijzen door er iets meer over vertellen! Allereerst hier het artwork en de tracklist:

Yoshimi! – Sowieso 


01. Van alles en niets
02. Aan de slag
03. Het simpele lied
04. Een her te ver
05. Zoete troep
06. Flardenkrabber
07. Hakketak
08. Confetti
09. De eerste en de laatste
10. Messed Up
11. Vakantie

Het album bestaat uit splinternieuwe liedjes die ik tussen 2007 en 2011 in elkaar heb geknutseld. Na enige overdenkingen heb ik besloten om het volledig zelf uit te gaan brengen. Uiteraard gaat dat even spannend worden, maar ik zal dapper dit avontuur tegemoet zien! Sowieso zal in november worden uitgegeven op cd, cassette en download. De exacte datum en corresponderende spectaculaire Yoshimi! releaseshow zal spoedig bekend worden gemaakt, zodra er meer te vertellen is over de daarbij horende releasetoer.

Tot die tijd kunt u genieten van dit eerste echte voorproefje:

05. Zoete Troep

Zoete Troep behoort al een tijdje tot de vaste hap van iedere Yoshimi! liveshow, maar de existentiële driften, klassieke theatrale connotaties, kunstzinnige referenties en Brechtiaanse koorzang komen allicht des te meer tot hun recht in deze elektrische en eclectische powerpop-vorm. Qua instrumentatie is het liedje een van de meer conservatieve nummers op het album, zoals snel zal blijken uit de volgende voorproefjes!

De eerste single van het album wordt uiteindelijk Aan de slag, verrijkt met een tweetal originele B-sides en een fijne videoclip waarin ik de wereld rondreis. Een beetje zoals op deze obscure nieuwe persfoto:

 


Overigens is dit de laatste Yoshimi! nieuwsflits die op de site in deze vorm valt te lezen! In de loop van de maand wordt er overgestapt op een frisse, overzichtelijke, nieuwe site; geheel in de stijl van het nieuwe album.(Het spreekt vanzelf dat een Myspace knop daarbij de geest moet geven. :p)

Om een lang verhaal kort te maken: Het zijn spannende tijden voor Yoshimi! Ik ben erg benieuwd wat u van het nieuwe liedje, de tracklist, het artwork en al het andere vindt. Schroom niet om mij een mailtje te sturen om dit te vertellen via: info@yoshiminotaband.com. Ik zal netjes antwoord geven, zelfs op vieze berichtjes.

Bedankt wederom voor uw nimmer dralende aandacht en tot gauw,

Niek, dinsdag 26 juli 2011