Goedendag,

Leuk dat u er bent en dit berichtje leest. Op het moment dat ik dit post, is het 12 December 2012 en 12 over 12. Een mooie tijd om iets enigszins nieuws aan u te presenteren. Vanaf dit moment kunt u genieten van de Yoshimi! HTML 5.0 Remix Experience! Geloof het of niet, maar onder deze enigszins ludiek gekozen titel schuilt een heuse webapplicatie die ik voor u heb gebouwd. Het portaal naar de beleving is te vinden via de volgende knop:

Mocht u in de war raken van wat er hier gebeurt, dan volgt nu de uitleg. De Yoshimi! HTML 5.0 Remix Experience is een reeks voor HTML 5.0 gebouwde webpagina’s. Op iedere pagina vindt u een groep audiospelers die zijn uitgerust met specifieke sporen uit een bepaald Yoshimi! nummer. De spelers spelen deze sporen af tot een willekeurig punt op de tijdlijn en verspringen daarna naar een ander willekeurig punt. Vanaf daar speelt het audiobestand weer verder tot een nieuw willekeurig punt waarna de speler opnieuw verspringt tot een ander punt. Dit gaat voortdurend door en zodoende ontstaat voor uw ogen een zichzelf genererende remix waar u met behulp van de toegevoegde knoppen invloed op kan uitoefenen.

Uiteraard heeft dit nogal wat voeten in de aarde en kan men deze pagina’s gebruiken als startpunt voor een langdradig betoog over de huidige staat van muziekconsumptie in een cultuur die overgoten is met nieuwe media en andere fratsen. Het feit dat iedere browser de HTML 5.0 code anders interpreteert, kan zelfs worden gekoppeld aan de remediatatieve eigenschappen van audio in het tijdperk van digitale reproductie. Maar aangezien ik uw aandachtspan niet wil beproeven, zou ik willen concluderen door te zeggen dat ik hoop dat het voor alles leuk is om naar de remixes te kijken en luisteren!

Waarschijnlijk kunt u hier wel weer even mee vooruit. Volgende keer meer nieuws over ‘Bottelaars en beesten’!

Tot dan,

Niek, Woensdag 12 December 2012