Dag iedereen,

Zo, het waren nogal heftige weken hier! Ik wil graag namens Arie iedereen bedanken die hem via mij een spreekwoordelijk steuntje in de rug heeft gegeven (klinkt wat ingewikkelder dan het is). Hij waardeert alle aandacht zeer en is inmiddels teruggekeerd naar zijn ouderlijk huis in tamelijk goede staat, hoewel hij waarschijnlijk wel een titanium plaat in zijn schedel, een bril en een gehoorapparaatje krijgt. 3voor12 heeft een aardig stukje over Arie’s thuiskomst geplaatst, misschien leuk om op een donkere vrijdagmiddag hier te lezen. Tijmen heeft de afgelopen show op de Pleinbios overigens heel charmant opgevuld en zal dat naar verwachting tijdens de Nijmeegse Kunstnacht weer doen. Als alles goed gaat is Arie er bij de release van ‘Sowieso’ in november weer bij!

Nu we het daar toch over hebben…
De cd’s zijn inmiddels al aangekomen! Kijk maar:
 

Best mooi toch?
Om dat te vieren wil ik graag een een tweede voorproefje met u delen: ‘Het simpele lied’.
 
Yoshimi! – 03 – Het simpele lied by Yoshimi!

Na het posten van ‘Zoete Troep’ de vorige keer kreeg ik de vraag of het niet mogelijk is om de teksten ook te posten.
Voor Zoete Troep vind ik het te laat, maar hier zijn die van ‘Het simpele lied’:


Spreekt voor zich! :)

Oplettende luisteraars herkennen het lied misschien aangezien het al geruime tijd een setopener is en ook in livevorm is terug te vinden op de Grrr Jamming Squeak EP. Het nummer is archetypisch in zijn thematiek, daar het feitelijk alle staten van metafysische en tekstuele verwarring binnen iets meer dan drie minuten oppoetst. Er zit ook een glansrol in van mijn opa, Louis!

Het is nu nog even wachten op de cassettes, deze zullen met uniek artwork worden geproduceerd in een gelimiteerde en genummerde opgave van 50 stuks. Allicht dat enkele sceptici onder u nu denken dat ik ze zelf thuis in elkaar ga flansen, maar niets is minder waar. Het gaat om een volwaardig kwaliteitsproduct van een professionele cassetteproducent, dus mis ze niet!
 

De eerste optredens van de aankomende toer zijn inmiddels ook al bekend, hier volgen zij:

  • Zaterdag, 24 september – Een artistieke show tijdens de Nijmeegse Kunstnacht, georganiseerd door Oddstream bij Bart kunst in huis om 20.00.
  • Zaterdag, 22 oktober [AFGELAST] – Een inmiddels afgelaste show bij De Piek te Vlissingen in het voorprogramma van Roosbeef. [Jawel, wij kondigen afgelaste optredens ook gewoon aan. ;)]
  • Vrijdag, 25 november – Een vanuit KIKVORS georganiseerde, feestelijke pre-releaseparty voor ‘Sowieso’ bij de Ciccionina te Delft met onder andere Ricky de Sire, Spoelstra en DJ-duo Goed Volk aka. onze vriend Roy Santiago en zijn wederhelft.
  • Maandag, 28 november – De officiële releasedatum van Sowieso.
  • Dinsdag, 29 november – Een gastvrij optreden bij Café Camelot te Nijmegen.
  • Vrijdag, 2 december – Een kleine radioverschijning bij Gouwestad Radio te Gouda.
  • Midden januari – De officiële albumpresentatie van ‘Sowieso’ bij WORM te Rotterdam met onder andere DJ Hans Tweedehands.

Zoals u ziet hebben we ter algehele verwarring een pre-releaseparty in de Ciccionina en een albumpresentatie in de WORM (waarvan de datum nog niet eens zeker is) gepland staan. De pre-releaseparty is een vanuit KIKVORS georganiseerde avond waar de release van het nieuwe album gevierd wordt op een vrijblijvende en feestelijke wijze. De albumpresentatie bij de WORM is behalve de officiële releaseaangelegenheid ook de datum waarop de nieuwe Yoshimi! show voor het eerst zal worden gepresenteerd met de videoclip van ‘Aan de slag’ en alle originele gasten van het album erbij. Allebei uiteraard niet te versmaden optredens, dus het kan zeker geen kwaad om gewoon naar beiden te gaan. :)
 

Voor nu blijft het even bij dit nieuws, want anders raken we nooit uitgelezen.
Blijf er echter bij voor aankondigingen van nieuwe optredens, de nieuwe site, de niet te versmaden single van ‘Aan de slag’ en meer!

Tot snel weer,

Niek, vrijdag 9 september 2011